Koraani luentosarjana

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Olen suorastaan ihan fiiliksissä siitä, että Suomessakin luetaan Koraania ääneen radiossa suomeksi. Hyvin harvoin kuulee objektiivista keskustelua islamista, liian monta kertaa se on negatiivissävytteistä. Anas Hajjar ja Hämeen-Anttila ovat juuri oikea valinta radioon sillä Anasilla on hieno, tasapainoinen tulkinta islamista ja Hämiksellä luonnollisesti paljon tietoa islamista. Ainakin Koraanin suurat ajattelin tallentaa suomeksi luettuna koneelle mp3:na myöhempää kuuntelua varten. Ymmärrys nousee ihan uusiin svääreihin kun saa kuunnella pyhää kirjaansa omalla äidinkielellään.

Sarja on hyödyllinen varmasti myös monelle ei-muslimille. Omasta mielestäni uskontojen periaatteiden ymmärtäminen kuuluu yleissivistykseen, ihan vain senkin kannalta että elämme maailmassa, jossa on paljon erilaisia uskontoja. Totuus on edelleen se, että islam on toiseksi suurin ja nopeiten kasvava uskonto maailmassa. Yhteiselo sujuu kaikkien kannalta mukavammin, jos ymmärrämme toisiamme. Enkä nyt siis ajattele vain omalta kantiltani, vaan minusta kaikkien uskontojen pyhiä tekstejä voisi lukea radiossa, niille voisi olla vaikka oma kanava. Uskonnoista ei maailmassa päästä eroon vaikka suljettaisiin silmät ja leikittäisiin ettei niitä olekaan. Uskontoneutraali yhteiskunta ei rakennu negaatioilla, vaan dialogilla ja ennakkoluuloistaan riisuutumalla, yksinkertaisesti avoimuudella. Asioiden ei tarvitse olla tabuja vaan niistä voidaan puhua asiallisesti, avoimesti ja toista kunnioittaen.

Tätä tarkoitusta ajatellen sarja tulee oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.
P1220439

6 kommenttia:

  1. Miten ne pystyy tallentamaan omalle koneelle? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa "jaa ohjelma"- napin vieressä on "lataa"- nappi. Siitä saa mp3:na koneelle kuunneltavaksi :)

      Poista
    2. Ai kato vaan, en oo yhtään huomannut :D

      Poista
    3. Mäkin älysin sen vasta vähän aikaa sitten, ei huolta :D :D

      Poista
    4. Mahtoko se olla siinä ekalla kerralla? Se selittäisi kyllä tämän ettei olla nähty, eikö? ;)

      Poista
    5. Kyllä se oli, vanhassa Areenassa vielä helpommin saatavilla.. En oo vaan koskaan tajunnut et whii sieltä saakin ladattua jotain koneelle. Tosin en oo kauheasti kuunnellutkaan mitään sieltä, oon enemmän katsonut :)

      Poista

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS